Крихітне селище на тропічному острові на півдні Тихого океану. Всі білі полетіли в Австралію, з іншого кінця острова наближається війна, школа три місяці як закрита. І раптом містер Воттс - єдина біла людина, що залишилася на острові й живе відлюдником,- відновлює шкільні заняття. "Діти,- каже він,- я познайомлю вас із містером Діккенсом". Не так вже й багато він знає, цей Воттс, але те, що знає, підносить дітям як дорогоцінний дар. Трохи любові та історій, над якими варто замислитися і навіть додумати, які вчать бути готовими до змін, зживатися з ними, однак залишатися людиною. Глибока і яскрава книжка про боротьбу двох ідентичностей в душі однієї маленької дівчинки. Про становлення особистості, про зраду та самопожертву, на які здатен кожен із нас. Про війну і її жахи. Про ревнощі та відвагу. РоманЛлойда Джонсастав світовим бестселером, його перекладе- но тридцятьма мовами і екранізовано Ендрю Адамсоном (постановником "Шреків" і фільмів про Нарнію) ізГ'ю Лорів головній ролі.
Великі сподівання містера Уоттса
Коли я брала в руки цю книгу, то очікувала поринути в печальну, але добру історію життя вчителя, що самовіддано викликався навчати бідних африканських дітей. Так, ці очікування частково справдилися, принаймні в першій половині оповіді. Добрий чоловік, користуючись тільки однією книгою, а саме "Великими сподіваннями" Чарльза Діккенса, вчить дітей мислити, бути спостережливими розширює їх словниковий запас та кругозір. Перша половина книги наповнена світлою…
Містер Піп
Це історія про життя людей на маленькому острові поблизу Австралії. Так сталося, що місцеві жителі повстали проти власників шахти і пішли в підпілля воювати проти червоношкірих, яких влада надіслала, аби залагодити конфлікт. Повстанці-рембо, як їх називали прості люди, та червоношкірі розпочали війну, а з наслідками стикнулися жінки, їх діти та люди похилого віку, які ще лишилися в селищі. Усі білі встигли ще до блокади переправитися на континент, окрім містера Воттса... який не зміг,…
Хороша і страшна книга
Яка прекрасна історія! Вона дуже сумна, моторошна, жахлива, з одного боку. Але з іншого, така світла, чиста, вона дарує надію.
Автор переносить нас на маленький острів, на якому є ще менше селище. Через військові дії селище є відрізаним від решти світу. Мирні жителі затягнуті в протистояння, балансують між місцевими повстанцями і вбивцями, які намагаються це повстання придушити.
Ясно, що в такій ситуації страждають всі. Але найбільше – діти. І саме в цей час один…
Читати і думати. Думати і читати.
Це не та книга, яка розірве душу, як бомба. Це не та книга, яку захочеться ковтнути за вечір. Та і не треба. ЇЇ варто дозувати. Ділити. Думати: про неї і над нею. Смакувати.
В творі стільки простоти. І стільки складнощів. Стільки легкості і стільки важких тем!
Я її читала довго. Дуже довго. Декілька разів хотіла кинути, але знову тягнулась до неї. Вона мене просто не пускала. Чекала мене вранці, як вірний пес. Змушувала замість «Фейсбука» в маршрутці…
«Єдина хороша штука від розбитої мрії - ви завжди можете зліпити її заново...»
«Якби все, що роблять люди, мало сенс, ми б жили в зовсім іншому світі. Життя було б не таке насичене, еге ж?»
Невеликий острів у Тихому океані поблизу Австралії.
«Бугенвіль - одне з найродючіших місць на землі. Киньте зернину у ґрунт, і через три місяці на її місці ростиме кущ із зеленим глянцевим листям. Іще через три місяці на ньому висітиме плід". Здавалося б, райський куточок - тільки жити! Проте, люди такі…
Великі сподівання містера Уоттса Коли я брала в руки цю книгу, то очікувала поринути в печальну, але добру історію життя вчителя, що самовіддано викликався навчати бідних африканських дітей. Так, ці очікування частково справдилися, принаймні в першій половині оповіді. Добрий чоловік, користуючись тільки однією книгою, а саме "Великими сподіваннями" Чарльза Діккенса, вчить дітей мислити, бути спостережливими розширює їх словниковий запас та кругозір. Перша половина книги наповнена світлою…
Читати на YakabooМістер Піп Це історія про життя людей на маленькому острові поблизу Австралії. Так сталося, що місцеві жителі повстали проти власників шахти і пішли в підпілля воювати проти червоношкірих, яких влада надіслала, аби залагодити конфлікт. Повстанці-рембо, як їх називали прості люди, та червоношкірі розпочали війну, а з наслідками стикнулися жінки, їх діти та люди похилого віку, які ще лишилися в селищі. Усі білі встигли ще до блокади переправитися на континент, окрім містера Воттса... який не зміг,…
Читати на YakabooХороша і страшна книга Яка прекрасна історія! Вона дуже сумна, моторошна, жахлива, з одного боку. Але з іншого, така світла, чиста, вона дарує надію. Автор переносить нас на маленький острів, на якому є ще менше селище. Через військові дії селище є відрізаним від решти світу. Мирні жителі затягнуті в протистояння, балансують між місцевими повстанцями і вбивцями, які намагаються це повстання придушити. Ясно, що в такій ситуації страждають всі. Але найбільше – діти. І саме в цей час один…
Читати на YakabooЧитати і думати. Думати і читати. Це не та книга, яка розірве душу, як бомба. Це не та книга, яку захочеться ковтнути за вечір. Та і не треба. ЇЇ варто дозувати. Ділити. Думати: про неї і над нею. Смакувати. В творі стільки простоти. І стільки складнощів. Стільки легкості і стільки важких тем! Я її читала довго. Дуже довго. Декілька разів хотіла кинути, але знову тягнулась до неї. Вона мене просто не пускала. Чекала мене вранці, як вірний пес. Змушувала замість «Фейсбука» в маршрутці…
Читати на Yakaboo«Єдина хороша штука від розбитої мрії - ви завжди можете зліпити її заново...» «Якби все, що роблять люди, мало сенс, ми б жили в зовсім іншому світі. Життя було б не таке насичене, еге ж?» Невеликий острів у Тихому океані поблизу Австралії. «Бугенвіль - одне з найродючіших місць на землі. Киньте зернину у ґрунт, і через три місяці на її місці ростиме кущ із зеленим глянцевим листям. Іще через три місяці на ньому висітиме плід". Здавалося б, райський куточок - тільки жити! Проте, люди такі…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!