Фіви, 2000 рік до н.е. Батько Ренісенб, жрець Ка Імхотеп, привів у свій дім нову наложницю, Нофрет. Цей момент став фатальним для родини, в якій одразу ж почали відбуватися різні неприємності. Кепський характер Нофрет та глибока темна злість стали причиною щоденних сварок між домочадцями. Та наложниця жадає більшого: вона зводить наклеп на синів Імхотепа та їхніх дружин. Розлючений батько погрожує синам розправою. Аж раптом все перевертається з ніг на голову: Нофрет знаходять мертвою. Сумнівів немає: це вбивство. Під підозрою - уся родина…
Наприкінці приходить смерть
Дія розгортається у Стародавньому Єгипті, де родинне життя заможного дому поступово отруюється страхом, підозрами і смертю - злочин тут виростає не з випадку, а з довго накопиченої ненависті. Сюжет повільний і уважний до деталей побуту, традицій і психології, напруга тримається не дією, а очікуванням неминучого. Атмосфера гнітюча і замкнена, з відчуттям фатальності і безвиході, де кожен персонаж має привід боятися і бути винним. Герої прописані жорстко і чесно, їхні…
Стародавні таємниці
Дія роману відбувається в Стародавньому Єгипті, де родина переживає серію загадкових смертей після смерті голови сімейства. Кожен член родини опиняється під підозрою, а давні образи й приховані мотиви повільно виходять на поверхню. Розслідування ведеться через спостереження, аналіз взаємин і уважність до дрібниць, адже звичайні події ховають смертельну небезпеку. Для мене роман цікавий атмосферою і ретельністю деталей — авторка вміло переносить класичну детективну логіку в…
Тіні стародавнього Нілу
Сюжет переносить у стародавній Єгипет, де родина фараонського чиновника опиняється втягнутою в низку загадкових смертей. Мотиви таємничі й часто приховані за ритуалами, повсякденними обов’язками та сімейними інтригами, а кожен член родини має секрети, які можуть коштувати життя. Розслідування ведеться через спостереження, логічні висновки та аналіз поведінки, адже сучасних поліцейських методів тут немає, і правда відкривається лише завдяки уважності й кмітливості героїні.…
НАПРИКІНЦІ ПРИХОДИТЬ СМЕРТЬ
Ця книжка - зовсім не та Агата Крісті, яку я знала.
Тут немає звичних легендарних Еркюля Пуаро чи Міс Марпл.
Тут є хіба динамічний стиль авторки.
Єгипет 2000 років до нашої ери. (Хоч ця історія могла відбутися будь де і будь коли).
Авторка надихнувшись читанням про історію древнього Єгипту вирішила використати багато елементів, традицій та ритуалів…і написати «Наприкінці приходить смерть».
Це, напевно, одна з найважчих морально книжок авторки, моментами було…
И снова семейные разборки
Агата Кристи решила перенести героев своего детектива задолго до наступления нашей эры. Я долго откладывала чтение этой книги, так как не представляла, что же можно придумать в таком контексте, чтобы детектив получился не хуже классических произведений Кристи, но совершенно напрасно. Ведь как только я начала читать эту книгу, сразу же окунулась в совершенно новую и достаточно увлекательную историю. Несмотря на то, что все события разворачиваются в другой эре, а все…
Наприкінці приходить смерть Дія розгортається у Стародавньому Єгипті, де родинне життя заможного дому поступово отруюється страхом, підозрами і смертю - злочин тут виростає не з випадку, а з довго накопиченої ненависті. Сюжет повільний і уважний до деталей побуту, традицій і психології, напруга тримається не дією, а очікуванням неминучого. Атмосфера гнітюча і замкнена, з відчуттям фатальності і безвиході, де кожен персонаж має привід боятися і бути винним. Герої прописані жорстко і чесно, їхні…
Читати на YakabooСтародавні таємниці Дія роману відбувається в Стародавньому Єгипті, де родина переживає серію загадкових смертей після смерті голови сімейства. Кожен член родини опиняється під підозрою, а давні образи й приховані мотиви повільно виходять на поверхню. Розслідування ведеться через спостереження, аналіз взаємин і уважність до дрібниць, адже звичайні події ховають смертельну небезпеку. Для мене роман цікавий атмосферою і ретельністю деталей — авторка вміло переносить класичну детективну логіку в…
Читати на YakabooТіні стародавнього Нілу Сюжет переносить у стародавній Єгипет, де родина фараонського чиновника опиняється втягнутою в низку загадкових смертей. Мотиви таємничі й часто приховані за ритуалами, повсякденними обов’язками та сімейними інтригами, а кожен член родини має секрети, які можуть коштувати життя. Розслідування ведеться через спостереження, логічні висновки та аналіз поведінки, адже сучасних поліцейських методів тут немає, і правда відкривається лише завдяки уважності й кмітливості героїні.…
Читати на YakabooНАПРИКІНЦІ ПРИХОДИТЬ СМЕРТЬ Ця книжка - зовсім не та Агата Крісті, яку я знала. Тут немає звичних легендарних Еркюля Пуаро чи Міс Марпл. Тут є хіба динамічний стиль авторки. Єгипет 2000 років до нашої ери. (Хоч ця історія могла відбутися будь де і будь коли). Авторка надихнувшись читанням про історію древнього Єгипту вирішила використати багато елементів, традицій та ритуалів…і написати «Наприкінці приходить смерть». Це, напевно, одна з найважчих морально книжок авторки, моментами було…
Читати на YakabooИ снова семейные разборки Агата Кристи решила перенести героев своего детектива задолго до наступления нашей эры. Я долго откладывала чтение этой книги, так как не представляла, что же можно придумать в таком контексте, чтобы детектив получился не хуже классических произведений Кристи, но совершенно напрасно. Ведь как только я начала читать эту книгу, сразу же окунулась в совершенно новую и достаточно увлекательную историю. Несмотря на то, что все события разворачиваются в другой эре, а все…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!