Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Нова повість неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману Володимира Рутківського присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого прадавнього минулого. П'ятикласник Вітько Бубненко якимось дивом потрапляє у 1097-й рік, де разом зі славетними праукраїнськими богатирями Іллею Муровцем, Олешком Поповичем та Добринею захищає рубежі нашої землі, тобто землі Руської.
Сторожова застава Як побачила цю книгу, зразу згадала що дивилась фільм, і не довго думаючи замовила. Книга переносить нас в минуле. Читати було дуже цікаво. Зазвичай, мені не подобаються книги українських авторів, але ця дуже затягнула, і це круто, що в нашій країні є такі письменники. Я дуже здивувалась від сюжету, адже спочатку дивилась фільм, а тут сюжет доволі сильно різниться. Фільм та книга дійсно не схожі, але так навіть краще, адже маємо дві цікаві історії. Розкривається тема…
Читати на YakabooЗмієва гора "Сторожова застава" повість українського автора Володимира Рутківського розрахована на дітей 9-12 років, але буде цікава для читання дорослим або спільного читання дорослих і дітей. Якщо ви бачили фільм то не варто переживати через спойлери, адже книжка і фільм занадто різняться. В центрі сюжету Вітьок, котрому 12 років, який потрапляє через портал в часи Київської Русі, в часи Володимира Мономаха, Іллі Муромця, Микити Добрині та Олешки Поповича. Там на Вітька чекають безліч пригод,…
Читати на YakabooПовість про нашу історію для дітей та дорослих Неймовірна повість, я просто закохалася в неї! Дуже раджу читати цю книгу і дітям, і дорослим. Адже тут є і пригоди, і дружба, і історичні деталі про минуле нашої землі. Я спочатку подивилась фільм і вже потім, під враженнями від нього, почала читати книгу. Не дуже раджу робити так. Книга дуже відрізняється. І сюжетом, і головними мотивами. Єдине, що їх дуже об'єднує - це якість. Дійсно, це та категорія книг та фільмів, які можуть зацікавити…
Читати на YakabooСторожова застава: повернути СВОЮ історію Роман "Сторожова застава" Володимир Рутківський написав ще 1986 року, поступово збираючи відповіді на питання допитливих читачів про походження богатирів давнини. Зараз книгу перевидають із доопрацюваннями автора, проте головні "послання" залишаються незмінними. На жаль, досі пазли української історії (постаті, події, реліквії) запозичають-грабують різні держави, які були окупантами нашої країни. Передусім йдеться про Київську Русь, чия велич відлунює…
Читати на YakabooФільм - не завада почитати ще й книжку Я вже була знайома із іншими творами В. Рутківського, коли вийшов фільм "Сторожова застава". Фільм я із задоволенням подивилася і він мені сподобався. Але повість, за якою він був знятий, я на той час ще не прочитала. Нещодавно взяла до рук книжку із кінообкладинкою. Але я не очікувала чогось схожого на фільм, бо вже знала, як пише письменник і передчувала задоволення зовсім іншого ґатунку, ніж від динамічного фентезійного кіно. Так і сталося. Повість…
Читати на YakabooКазка, на яку ми заслуговуємо Якщо ви подивились фільм і вирішили, що читати книгу не варто, то в мене для вас гарна новина - фільм і книга мають ну дуже мало спільного. Олешко в книзі не такий кумедний, зате більш реалістичний, а дід - взагалі пісня. І спасінням стає не кохання 10-літок, а... а от прочитаєте і дізнаєтеся, що книга від фільму дуже відрізняється. До того ж, у фільмі була задіяна магія, а в книзі головними все ж таки є герої книги і лише від їх дій та вчинків залежить розвиток…
Читати на YakabooКлассная, интересная Быть может, вы уже смотрели нашумевшую кино премьеру? Спешу вас заверить, она ни имеет ничего общего с книгой! Кроме главных героев. Так вот. Современный школьник Витя, живет он правда в селе, попадает почти на 1000 лет назад. В свое же село, только называется оно по-другому да и находиться в давней Руси. И знакомится там с настоящими богатырями Алешей Поповичем да Ильей муромцев (зовут их таль чуть-чуть по-другому). А вот Добрыню встречает всего пару раз, как и князя…
Читати на YakabooСторожова застава Для нашого племінника в подарунок ми вирішили придбати сучасну книжку "Сторожова застава" усім нам добре сьогодні відомого український журналіста, письменника та поета, який дуже плідно працює на ниві літератури для дітей. Володимир Рутківський просто геніально створює цікаві та водночас захоплюючі дитячі історії, в яких нерідко перемішано різноманітні історичні факти та дійсність з фантастичними сюжетами, він геній чудових інтригуючих пригодницьких розповідей. За…
Читати на Yakaboo«Сторожова застава» - місток між минулим та сучасністю «Сторожова застава» – це ще одна перлина творчості письменника Володимира Рутківського. Своє життя повість почала у журналі «Однокласник» ще у дев’яності. Згодом, у 2001 році, вийшла друком у видавництві «Друк» (Одеса). Видання, що розглядаємо зараз, вийшло у світ у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» 2012 року. Саме для цього видання автор суттєво переробив та доповнив книгу. А 2017 року вийшло ще одне перевидання - вже у кінообкладинці. І,…
Читати на YakabooСторожова застава "Сторожова застава" - роман українського письменника та поета Володимира Григоровича Рутківського. Вітько Бубненко разом зі своїми друзями: Колькою Горобчиком, Ігорем Морозом, Ваньком Федоренком вирішили зайнятися історією рідного краю. Кожен робить свій вклад, збирає інформацію. Вітя Бубна облаштовує печеру в Чортовому яру як майбутній зал засідання, а ще ж має приїхати їх добрий знайомий Костянтин Петрович. П'ятикласник Вітько випадково і дуже незвичним способом, через…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!