Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб отримувати сповіщення про наявність
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Як формується прив'язаність до батьків від дитинства до підліткового віку? Як стати для сина або дочки міцною і при цьому таємною опорою і виростити їх упевненими й самодостатніми? Що краще: ранній розвиток або природне опанування навичок, дитячий садок або виховання бабусі, свобода або контроль?
На ці та інші запитання, якими переймаються батьки, відповідає, ґрунтуючись на науковій теорії прив'язаності, Людмила Петрановська.
Емоційний зв'язок між дитиною та батьками Народження дитини як справжнє відкриття: завжди цікаві емоції, безліч нового та незвичного. Серед усіх дитячих емоцій треба навчитися розрізняти настрій та прив'язаність дитини. У цьому мені добре допомогла книга "Таємна опора. Емоційний зв'язок у житті дитини" від видавництва "Віват" автора Людмила Петрановська із серії книг "Актуальна тема". Книжка "Таємна опора. Емоційний зв'язок у житті дитини" розглядає такі питання: поведінка дитини від…
Читати на YakabooОдна з найкращих книг у своєму роді Правду кажуть: як не старайся виховувати дитину - все рівно їй буде що розказати психологу, коли вона виросте... В мене немає глибокої психологічної травми дитинства (або ж я її витіснила/"забула", як зараз модно стверджувати), але одначе пораду ігнорувати крики своєї новонародженої дочки я чомусь прийняла близько до серця - "ти покричала- покричала пару ночей, зрозуміла, що ніхто на твої "коники" не повівся, та й стала спати всю ніч". Чомусь саме цей момент…
Читати на YakabooЕмоційний зв'язок між дітьми і батьками- опора нашого життя Бути мамою це не лише народити дитину, нагодувати, навчити говорити і ходити. Це вміти слухати, відчувати і стати опорою. Цих знань я не отримала в дитинстві, в школі і на роботі. По крупинках збираю знання на тренінгах, читаючи різноманітну літературу. З кожного джерела беру те, що відгукується мені. Читаючи книгу "Таємна опора" в мене накочувалися сльози. Я розуміла, настільки мої батьки були зайняті, і ми з братом не мали уваги від…
Читати на YakabooПро виховання з душею Отримала багато цінних знань про виховання дитини. Цікавий формат, бо описані різні періоди віку дитини - від народження і аж до підліткового етапу. Крик - це головний сигнал немовляти про те, що терміново потрібно прийти на допомогу - обняти, погодувати, пожаліти, погратися -як розшифрувати ці сигнали важке з завдання для мами на старті декретної кар'єри, а інколи й для досвідченої мама. Петрановська дає влучні поради, як розуміти свою дитину краще. Признаюся…
Читати на YakabooЦя книжка перевернула мій світ Ця книжка перевернула мій світ. Шкода, що коли моя старша дитина тільки народилася, я її не читала. Вона буде корисною для прочитанням не тільки батькам немовлят, дошколяриків чи школярів, а й стане в пригоді вагітним жінкам. Автор книги - знаний психолог Людмила Петрановська, розказує дуже доступно, без використання складної термінології, наводить приклади з реального життя, зі свого в тому числі. Мене книга пройняла, моментами до сліз, так трепетно і відчайдушно…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!