Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Мине якихось вісімсот років, і до загадкових Гробниць часу, що порушують закони Ньютона та загальну теорію відносності, на абсолютно провінційну планету Гіперіон вирушить дивна делегація дивного культу, який боготворить невблаганного монстра. Католицький священник, полковник військово-космічних сил, геніальний поет-лихослов, тамплієр, що водить зореліт-дерево, тихий філософ, приватний детектив та безіменний дипломат – кожен із них має заповітне бажання і потаємну ціль, від яких може залежати майбутнє не тільки кільканадцяти мільярдів людей на двох сотнях планет, а й штучних інтелектів та загадкової постлюдської раси Вигнанців. В епіцентрі пристрастей та політичних інтриг - Гіперіон. В епіцентрі уваги - історії прочан (про війну, про любов, про довкілля, про тілесне кохання та про Літературу-з-Великої-Букви). В епіцентрі подорожі - незбагненна істота, що карає, стинає голови та настромлює жертв на гостряки (не)віртуального Дерева болю, але також обдаровує: благословляє безсмертям, іде проти стрілок годинника та аркушів календаря й існує в статусі Загадки, яку не можна розгадати... Фантастичні премії "Г'юґо" та "Локус" за 1990 рік, звання найкращого перекладного роману в Японії 1995 року і влучна лаконічна характеристика від поважної енциклопедії Клюта - Ніколлса: "Щонайбільш амбітний епос у жанрі космічної опери". Все це про цикл "Гіперіонових пісень" Дена Сіммонса. І власне про "Гіперіон" - її яскравий, пошанований десятками критиків і тисячами читачів старт.
Виконавець: Юрій Хвостенко
Тривалість: 24:48:00
Відгуки з книгарень
Прослухав, мені сподобалось Чудова книга
Читати на YakabooШІ захоплює світ, або Ктир атакує Перш за все, маю зазначити, що Сіммонс — один з моїх найулюбленіших авторів, а "Гіперіон" я прочитав декілька разів, як у текстовому, так і в аудіо форматі, в тому числі в оригіналі. Трішки лірики: останні роки мене переслідує думка, що в погоні за вигодою люди здатні знищити все прекрасне в цьому світі, а особливо те, що подобається мені. Це доволі точна преамбула до цієї версії книги. Якість: камінь у город Yakaboo — навігація поміж главами на iOS не…
Читати на YakabooОсобисте вражаюче відкриття останнього часу Книга Дена Сіммонса "Гіперіон" і цілий цикл романів "Пісні Гіперіону" стали для мене особистим відкриття останніх років! І це справді вражаючим. Якщо чесно, то вважав, що у сучасній науковій фантастиці уже важко знайти щось справді вартісне - що можна відшукати справжню "космооперу", яка буде і новою, не застарілою (де космічні кораблі не заправляють із каністри та не ремонтують гайковим ключем), та водночас слідуватиме за класичними канонами - такими…
Читати на YakabooКнига захоплюючих загадок Дізнавшись про існування серії фантастичних романів Дена Сіммонса "Пісні Гіперіона" я спочатку чомусь поставився до них із насторогою, адже це щось настільки "сучасно-популярне", що може і просто данина моді, а не глибина сюжету і думок - так думав я. Але дуже помилявся! Книга захопила із перших сторінок і я зараз її читаю і не можу відірватися. "Гіперіон" просто затягує! Неймовірне чтиво - дуже цікаве, різнорідне та повне інтриг! Щось в стилі класичної наукової…
Читати на YakabooПочаток Сьогоднішнього читача не здивуєш вигаданим світом, а також знаннями і технологіями , які не доступні нам на даному етапі розвитку. Розповідь про світ Дена Сіммонса побудована у формі окремих оповідань, розповідь в яких ведеться від імені головних героїв, розповідає про свій Всесвіт за допомогою головних героїв. Після загибелі нашої планети людство вирушило на підкорення інших світів, створюючи чисельні колонії, переміщення між якими здійснюється за допомогою космічних кораблів та…
Читати на YakabooКлассика фантастики Дэн Симмонс для меня очень неоднозначная автор: он может написать гениальное произведение (как, например, террор), а может выдать какое-то откровенно проходное произведение. Но сегодня я хочу рассказать о своих впечатлениях от одной из вершин его творчества – цикле «Гиперион», сосредоточившись на первой его части. О чём вообще эта книга? Человечество давным-давно вышло в космос, Земли уже не существует, освоено очень много планет, есть телепортация с одной планеты на другую в…
Читати на YakabooПланета Гіперіон Перед нами перша книга, початок довгої і дивовижної розповіді і розповідей про планету Гіперіон, точніше історії що пов'язані з нею. Далі іде книга "Падіння Гіперіона" і дилогія "Ендіміона". Автор змальовує мій улюблений космічний світ, з заселеними планетами, перельотами і пригодами на них. Але вся увага зосереджена на самій найзагадковішій планеті - Гіперіон. На цю незвичну і небезпечну планету збираєтеся компанія прочан, але можна сказати що це також і експедиція. Кожен з…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!