УКРАЇНСЬКЕ ФЕНТЕЗІ Марта на прізвисько Відьма знає, чому батько повернувся з-за річки саме таким. Та вона досі не уявляє, що тепер їй робити і як його врятувати. Здається, єдина людина, котра може допомогти, - класний керівник Людвіг Штоц, та він віднедавна дуже сильно змінився. І це не дивно: після того, як в місті з'явилися песиголовці, все пішло шкереберть. Так, неначе минуле прокинулося й проростає у теперішньому житті гострими драконячими зубами… "Дитя песиголовців" - довгоочікуване продовження "Пороху із драконових кісток", роману, що потрапив до фіналу премій "Рейтинг критиків", "Літакцент" та "Книгуру" та був рекомендований Міністерством освіти України для додаткового читання у шкільній програмі з української літератури. Чому варто читати: "Дитя песиголовців" увійшло до п'ятірки кращих українських книжок 2018 року за версією відеоблоґерів, а також у рейтинг "Найважливіших українських книжок 2018 року". У грудні 2018 року портал "Барабука" назвав "Дитя песиголовців" кращим українським фентезі для підлітків, а вже у 2020 році книга отримала премію ім. М. Коцюбинського в категорії "Дитяча література". У травні 2019 року Володимир Арєнєв увійшов до списку "25 кращих письменників України".
Книжка, якою неможливо насититись
Якщо внести цю трилогію в шкільну програму, то діти будуть приходити на уроки української літератури щасливими... Та й дорослим не завадило б її прочитати.
Уже другу книжку я дивуюсь наскільки ж тут усе гармонійно, починаючи з діалогів закінчуючи влаштуванням цього світу. Звичайно, певні моменти з розмов журиків під час підготовки нової стінгазети можуть здатися дещо штучними й викликати кривеньку посмішку типу "От автор і проколовся!" (хоча ще хтозна, може це…
Заребіть мої гроші!
Якщо після прочитання першої частини я була ще не до кінця впевнена в авторові й купила наступну частину хоч і з охотою, але з такою ж пересторогою (страх, що хороша історія буде нещадно злита, ще ніхто не скасував), то після прочитання другої частини я вже просто готова сліпо йти за паном Володимиром туди, куди він мене поведе, повністю ввіряючи свої думки й враження йому в руки...
Справді рідко зустрічаєш письменників такого масштабу, а коли й зустрів, то вже ніколи не…
ДИТЯ ПЕСИГОЛОВЦІВ
«Дитя песиголовців» - це друга частина з циклу «Сезон Кіноварі» від українського письменника Володимира Арєнєва.
У першій частині ми знайомилися з нашою головною героїнею – дівчинкою Мартою, яку позаочі однолітки називають Відьмою. У неї купа своїх проблем: вона амбітна дівчина, яка мріє вирватися з рідного містечка на навчання, але не має на це грошей, її батько, який повернувся з війни став зовсім іншою людиною, а з мачухою стосунки доволі прохолодні. Аби все таки переїхати,…
Сміливо про те, що замовчується
І все-таки це саме та трилогія, продовження якої чекаєш настільки сильно, що будеш моніторити сторінки інтернет-магазинів, видавництв, самого автора мінімум двічі на тиждень!
Якщо, читаючи першу частину, я думала, що весь цей заміс з "іх-там-нєтамі" проскоче лише мигцем, то я дуже помилялася! Тому що одним із головних конфліктів у цій книжці є саме війна на Донбасі. І, так, погляд на війну показано з боку Росії. У розповіді постійно виринають згадки про події…
Несподівано...
Світ цієї книги для мене дивний: я не розумію його законів, його глибинних течій, він якийсь ірреальний з краплиною психоделіки, але цікавий. У ньому у звичному є незвичне і це заворожує. Важко описати повноту вражень від історії.
Є світ у якому правили дракони (звідки вони взялися?), але дракони впали і не вернулися (чому?), і люди вимушені жити на "прифронтовій території" повній аномалій. А ще є давні вірування, вони химерні, але дієві. І можливо є шанс щось змінити - не в…
Анастасія ВолошинаYakaboo18 листопада 2019 р.★ 5/5
Отзыв
Вторая часть трилогии, а я так и не могу понять, нравится она мне или нет. С одной стороны, мне интересно что будет дальше и чем все закончится. А с другой стороны, читать очень сложно. Фентезийный мир, на первый взгляд так похожий на наш, но с каждой страницей появляются все новые детали. У автора своеобразная манера. Он не даёт чёткого описания выдуманного мира, он просто описывает происходящее. И многие события, детали, эпизоды истории и мифологии герои воспринимают как данность, и не…
Несподівано глибоко
А книжка виявилась зовсім не тим, на що я розраховувала…
Хотілось чогось легенького і ненав'язливого, але друга частина виявилась набагато глибшою та багатошаровішою за першу. І знаєте, це класно!
Якщо перша частина “Порох з драконових кісток” - це типове міське фентезі та й взагалі видалась мені однією великою зав'язкою до сюжету, то друга “Дитя песиголовців” більше тяжіє до соціального фентезі (якщо такий жанр взагалі існує)) і дає відповіді на багато запитань.
Про…
Відгуки з книгарень
Книжка, якою неможливо насититись Якщо внести цю трилогію в шкільну програму, то діти будуть приходити на уроки української літератури щасливими... Та й дорослим не завадило б її прочитати. Уже другу книжку я дивуюсь наскільки ж тут усе гармонійно, починаючи з діалогів закінчуючи влаштуванням цього світу. Звичайно, певні моменти з розмов журиків під час підготовки нової стінгазети можуть здатися дещо штучними й викликати кривеньку посмішку типу "От автор і проколовся!" (хоча ще хтозна, може це…
Читати на YakabooЗаребіть мої гроші! Якщо після прочитання першої частини я була ще не до кінця впевнена в авторові й купила наступну частину хоч і з охотою, але з такою ж пересторогою (страх, що хороша історія буде нещадно злита, ще ніхто не скасував), то після прочитання другої частини я вже просто готова сліпо йти за паном Володимиром туди, куди він мене поведе, повністю ввіряючи свої думки й враження йому в руки... Справді рідко зустрічаєш письменників такого масштабу, а коли й зустрів, то вже ніколи не…
Читати на YakabooДИТЯ ПЕСИГОЛОВЦІВ «Дитя песиголовців» - це друга частина з циклу «Сезон Кіноварі» від українського письменника Володимира Арєнєва. У першій частині ми знайомилися з нашою головною героїнею – дівчинкою Мартою, яку позаочі однолітки називають Відьмою. У неї купа своїх проблем: вона амбітна дівчина, яка мріє вирватися з рідного містечка на навчання, але не має на це грошей, її батько, який повернувся з війни став зовсім іншою людиною, а з мачухою стосунки доволі прохолодні. Аби все таки переїхати,…
Читати на YakabooСміливо про те, що замовчується І все-таки це саме та трилогія, продовження якої чекаєш настільки сильно, що будеш моніторити сторінки інтернет-магазинів, видавництв, самого автора мінімум двічі на тиждень! Якщо, читаючи першу частину, я думала, що весь цей заміс з "іх-там-нєтамі" проскоче лише мигцем, то я дуже помилялася! Тому що одним із головних конфліктів у цій книжці є саме війна на Донбасі. І, так, погляд на війну показано з боку Росії. У розповіді постійно виринають згадки про події…
Читати на YakabooНесподівано... Світ цієї книги для мене дивний: я не розумію його законів, його глибинних течій, він якийсь ірреальний з краплиною психоделіки, але цікавий. У ньому у звичному є незвичне і це заворожує. Важко описати повноту вражень від історії. Є світ у якому правили дракони (звідки вони взялися?), але дракони впали і не вернулися (чому?), і люди вимушені жити на "прифронтовій території" повній аномалій. А ще є давні вірування, вони химерні, але дієві. І можливо є шанс щось змінити - не в…
Читати на YakabooОтзыв Вторая часть трилогии, а я так и не могу понять, нравится она мне или нет. С одной стороны, мне интересно что будет дальше и чем все закончится. А с другой стороны, читать очень сложно. Фентезийный мир, на первый взгляд так похожий на наш, но с каждой страницей появляются все новые детали. У автора своеобразная манера. Он не даёт чёткого описания выдуманного мира, он просто описывает происходящее. И многие события, детали, эпизоды истории и мифологии герои воспринимают как данность, и не…
Читати на YakabooНесподівано глибоко А книжка виявилась зовсім не тим, на що я розраховувала… Хотілось чогось легенького і ненав'язливого, але друга частина виявилась набагато глибшою та багатошаровішою за першу. І знаєте, це класно! Якщо перша частина “Порох з драконових кісток” - це типове міське фентезі та й взагалі видалась мені однією великою зав'язкою до сюжету, то друга “Дитя песиголовців” більше тяжіє до соціального фентезі (якщо такий жанр взагалі існує)) і дає відповіді на багато запитань. Про…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!