Трагедія і. В. Гете (1749-1832) Фауст по праву вважається однією з найбільш великих книг усіх часів і народів. Вона об'єднала в собі високу поезію, класичну досконалість і глибоку філософську думку. Над своєю головною книгою Гете трудився, по суті, все життя, в цілому близько шести десятиліть. І завдяки його генію цей шедевр знайшов велич назавжди. Фауст - це велика драматична епопея про людину, височини і низовини її пристрастей, невпинних блуканнях в пошуках істини і сенсу життя, злети й падіння, набуття свободи і любові.
Добро чи зло?...
Із твором Йогана Вольфганга Гете "Фауст" я познайомилася ще у школі на уроках зарубіжної літератури. Однак тоді мені ця історія здалася незрозумілою і важкою для сприйняття. Однак вступивши до університету я вирішила дати їй ще один шанс, і як виявилося згодом, не дарма, оскільки "Фаусту" дійсно вдалося мене вразити.
Про що твір? Він переносить читача у Середньовіччя та розповідає історію про мага та чарівника на ім'я Фауст, який понад усе на світі прагне знайти істину. Й…
Загадковий німецький інтелектуал українською
Творчість Миколи Лукаша, його перекладацька спадщина є невід"ємною складовою української культури. Його доробок - це понад 15 томів текстів, тисячі сторінок, сотні тисяч рядків, мільйони символів. Різноманітність їхня вражає. А також неймовірно багатюща українська мова, яка промовляє до нас з глибин народної стихії у поєднанні з лаконічною майстерністю перекладача. Перше видання українського "Фауста" побачило світ 1955 року і стало визначною подією у…
Рецензія
Чесно зізнаюся про те, що цю книгу я намагався прочитати декілька разів, але все не міг її осилити. У ній викладені роздуми одного з найсильніших філософів вісімнадцятого сторіччя. Тому нічого дивного немає в тому що книжка так тяжко піддається читанню. В ній автором підняті найважливіші теми для кожної людини. Це тема добра та зла, а також тієї тонкої грані, яка відділяє одне від іншого. Питання сенсу людського буття та спокус, які трапляються в житті. Навіть якщо ти маєш гострий розум…
Те, що потребує терпіння
Мені було складно. Коли почала читати, подумала: «Це ж п’єса, та ще й у віршах! Певно, не читання, а відпочинок!». Але як же я помилялася!
Мені було дуже складно залишатися в книзі і з книгою, бо величезна кількість віршованих описів, характеристик та масових подій надзвичайно сильно дезорієнтувала. Класика є класика. Книга потребує часу, терпіння та уважності до деталей.
Хоча щодо майстерності автора я не сперечатимусь.
Це диво, що комусь вдалося поєднати так…
А что бы отдал ты?
Ну что можно сказать о "Фаусте" Гёте? - это замечательное произведение, которое читается живо и интересно и спустя такое большое количество времени.
Произведение производит небывалое и огромное впечатление при первом прочтении, при втором же - читатель пытается найти скрытые философско-нравственные напутствия, а при третьем просто наслаждается великолепно написанной, искусно созданной драмой жизни.
Иоганн Вольфганг фон Гёте жил и творил в 18-19 веках, но его театральные…
Фауст.
Из прошлого в памяти всплывают два прекрасных литературных произведения, которые я читала в школьные годы. Первое: весёлая пьеса "Безумный день, или Женитьба Фигаро" - французского драматурга Пьера-Огюстена Карона де Бомарше. И мрачная поэма "Фауст", преисполненная боли и страданий. Драматическое произведение написанное пером великого немецкого поэта и драматурга Иоганна Вольфганга Гёте, в основу которого положена легендарная история о докторе Фаусте. Оба произведения читаются на одном…
Як знайти сенс життя серед сірої буденності
Хоча "Фауста" читають ще в школі, на мою думку, краще його читати в старшому віці. В ньому стільки прихованих думок, що навряд чи в школі можливо їх усіх охопити. Однак на формування хорошого смаку в літературі п'єса точно повпливає.
Фауст розчаровуються в своєму житті. На допомогу йому приходить Мефістофель, який обіцяє повернути йому смак до життя та подарувати забуте відчуття радості. Звісно ж Фауст спочатку вдається до всіх можливих розваг.…
Класична класика
Так сталося, що останнім часом трохи підсів на класику. Наново перечитую для себе шкільну програму. І на цей раз вибір впав на «Фауста» Гете. Класична річ, яка дуже сподобалася ще з програмного читання. Ну та але зараз , в більш зрілому віці, читаєш цілком по іншому. Саме тому класику і необхідно інколи перечитувати. Адже це і вирізняє хорошу літературу від прохідної – до хороших книжок постійно повертаєшся.
Весь сюжет закручений навколо середньовічної легенди/історії про…
masha.chekareva ЧекарёваYakaboo7 червня 2018 р.★ 5/5
"Пошуки сенсу життя на прикладі трагедії "Фауст"
Трагедія Гете "Фауст" починається з конфлікту: злі і добрі сили сперечаються, кому саме дістанеться душа вченого Фауста. У той час, як вищі сили ведуть такі дискусії, сам Фауст знаходиться на межі, обираючи між життям і смертю. Він розуміє, що прожив нікчемне життя, у якому було місце для науки, книг, вирішення важких питань, проте не знайшлося часу для найголовнішого: для створення родини і для продовження свого роду. Фауст вважає, що життя…
Добро чи зло?... Із твором Йогана Вольфганга Гете "Фауст" я познайомилася ще у школі на уроках зарубіжної літератури. Однак тоді мені ця історія здалася незрозумілою і важкою для сприйняття. Однак вступивши до університету я вирішила дати їй ще один шанс, і як виявилося згодом, не дарма, оскільки "Фаусту" дійсно вдалося мене вразити. Про що твір? Він переносить читача у Середньовіччя та розповідає історію про мага та чарівника на ім'я Фауст, який понад усе на світі прагне знайти істину. Й…
Читати на YakabooЗагадковий німецький інтелектуал українською Творчість Миколи Лукаша, його перекладацька спадщина є невід"ємною складовою української культури. Його доробок - це понад 15 томів текстів, тисячі сторінок, сотні тисяч рядків, мільйони символів. Різноманітність їхня вражає. А також неймовірно багатюща українська мова, яка промовляє до нас з глибин народної стихії у поєднанні з лаконічною майстерністю перекладача. Перше видання українського "Фауста" побачило світ 1955 року і стало визначною подією у…
Читати на YakabooРецензія Чесно зізнаюся про те, що цю книгу я намагався прочитати декілька разів, але все не міг її осилити. У ній викладені роздуми одного з найсильніших філософів вісімнадцятого сторіччя. Тому нічого дивного немає в тому що книжка так тяжко піддається читанню. В ній автором підняті найважливіші теми для кожної людини. Це тема добра та зла, а також тієї тонкої грані, яка відділяє одне від іншого. Питання сенсу людського буття та спокус, які трапляються в житті. Навіть якщо ти маєш гострий розум…
Читати на YakabooТе, що потребує терпіння Мені було складно. Коли почала читати, подумала: «Це ж п’єса, та ще й у віршах! Певно, не читання, а відпочинок!». Але як же я помилялася! Мені було дуже складно залишатися в книзі і з книгою, бо величезна кількість віршованих описів, характеристик та масових подій надзвичайно сильно дезорієнтувала. Класика є класика. Книга потребує часу, терпіння та уважності до деталей. Хоча щодо майстерності автора я не сперечатимусь. Це диво, що комусь вдалося поєднати так…
Читати на YakabooА что бы отдал ты? Ну что можно сказать о "Фаусте" Гёте? - это замечательное произведение, которое читается живо и интересно и спустя такое большое количество времени. Произведение производит небывалое и огромное впечатление при первом прочтении, при втором же - читатель пытается найти скрытые философско-нравственные напутствия, а при третьем просто наслаждается великолепно написанной, искусно созданной драмой жизни. Иоганн Вольфганг фон Гёте жил и творил в 18-19 веках, но его театральные…
Читати на YakabooФауст. Из прошлого в памяти всплывают два прекрасных литературных произведения, которые я читала в школьные годы. Первое: весёлая пьеса "Безумный день, или Женитьба Фигаро" - французского драматурга Пьера-Огюстена Карона де Бомарше. И мрачная поэма "Фауст", преисполненная боли и страданий. Драматическое произведение написанное пером великого немецкого поэта и драматурга Иоганна Вольфганга Гёте, в основу которого положена легендарная история о докторе Фаусте. Оба произведения читаются на одном…
Читати на YakabooЯк знайти сенс життя серед сірої буденності Хоча "Фауста" читають ще в школі, на мою думку, краще його читати в старшому віці. В ньому стільки прихованих думок, що навряд чи в школі можливо їх усіх охопити. Однак на формування хорошого смаку в літературі п'єса точно повпливає. Фауст розчаровуються в своєму житті. На допомогу йому приходить Мефістофель, який обіцяє повернути йому смак до життя та подарувати забуте відчуття радості. Звісно ж Фауст спочатку вдається до всіх можливих розваг.…
Читати на YakabooКласична класика Так сталося, що останнім часом трохи підсів на класику. Наново перечитую для себе шкільну програму. І на цей раз вибір впав на «Фауста» Гете. Класична річ, яка дуже сподобалася ще з програмного читання. Ну та але зараз , в більш зрілому віці, читаєш цілком по іншому. Саме тому класику і необхідно інколи перечитувати. Адже це і вирізняє хорошу літературу від прохідної – до хороших книжок постійно повертаєшся. Весь сюжет закручений навколо середньовічної легенди/історії про…
Читати на Yakaboo"Пошуки сенсу життя на прикладі трагедії "Фауст" Трагедія Гете "Фауст" починається з конфлікту: злі і добрі сили сперечаються, кому саме дістанеться душа вченого Фауста. У той час, як вищі сили ведуть такі дискусії, сам Фауст знаходиться на межі, обираючи між життям і смертю. Він розуміє, що прожив нікчемне життя, у якому було місце для науки, книг, вирішення важких питань, проте не знайшлося часу для найголовнішого: для створення родини і для продовження свого роду. Фауст вважає, що життя…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!