Рекомендований вік12+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Коли настає чорна смуга у житті, потрібно завести звичку читати оповідання Шеклі, які точно піднімуть настрій. Одним з таких є "Запах думки" із однойменного збірника. Для початку давайте познайомимося з головним героєм. Перед нами міжгалактичний листоноша Лерой Кліві, і він у небезпеці. Його корабель вийшов з ладу, і йому довелося приземлитися на досить дивній планеті. Справа в тому, що місцева фауна тут живе спираючись не на органи чуттів, а на телекінез. Тепер Кліві необхідно повністю контролювати свої думки, а це дуже непросто. Як же примусити себе не думати, адже зовсім припинити не вийде, тим паче, коли загрожує небезпека. Однак вихід було зонайдено. Саме з цим виходом і пов'язана головна перевага оповідання - гумор.
Відгуки з книгарень
Запах мысли В своем романе "Запах мысли" Шекли описывает, как почтовый корабль терпит крушение на одной из планет в малоизученной области космоса. Космическому почтальону Лерою Кливи удается спастись, но на него начинают охоту местные хищники обладающие телепатическими способностями. Лерою, до прилета спасателей, надо как-то выжить и единственный выход - это не думать. Роман прочитал очень быстро. Как и каждое хорошее произведение он заставил задуматься. 1. Будут ли в будущем почтальоны что-то…
Читати на YakabooБажаєшь жити- не думай! Якби не список книг на літо з шкільної програми мого сина з зарубіжної літератури, я б навряд чи колись прочитала б цю книгу та взагалі якусь іншу Роберта Шеклі. Про автора я чула дуже давно, але фантастика це жанр літератури, який я дуже довго обходила стороною. Але наявність подібної літератури в шкільній програмі для 7-го класу зацікавила, а то, що твір невеликий за розміром, стало вирішальним в моєму бажанні познайомитись з автором. Лерой Кліві- міжгалактичний…
Читати на YakabooРоберт Шеклі і цим усе сказано Хоч обкладинка і жахлива, проте переклад та загальне оформлення книги гарні, тільки малюнки трішки дивні, але то може тільки мені так. Єдина проблема, хотілося б більше! Бо ті 80 сторінок то раз сів і не помітив як вони закінчилися. Сподіваюсь невдовзі ми побачимо й такі твори Шеклі як Обмін розумів і Білет на планету Транай. Щодо книги, то ми тут маємо три коротеньких оповідання (у першому йдеться про те як сила волі та жага до життя допомагають вижити на чужій…
Читати на YakabooІнтелектуальний гумор До збірки оповідань Роберта Шеклі увійшли три твори: "Запах думки", "Заборонена зона", "Остання зброя". Не буду описувати всі твори, мою увагу найбільше привернув "Запах думки". Перш за все твір гумористичної спрямованості. Головний герой книги міжзоряний листоноша Лерой Кліві, який через аварію вимушений був приземлитися на іншій планеті. Особливістю цієї планети є володіння тварин, які тут проживають даром телекінезу. Отож головному герою доводиться контролювати свої…
Читати на YakabooСтара добра класика, яка не настільки проста як здається Роберт Шеклі не надто часто зустрічається у добірках в стилі "Топ найкращих книг, які ви повинні прочитати" чи "10 фантастичних книг, які варто прочитати у своєму житті" . Та це не заважає його оповіданням бути справді хорошими. Для мене вони ідеальні, бо не написані надто нудно, не нагадують посібник по нанотехнологіях, завжди несуть різні думки та ідеї та, не дивлячись на сучасні досягнення, їх все одно цікаво читати. "Запах думки" -…
Читати на YakabooФантастичні оповідання В книзі ми бачимо три оповідання видатного наукового фантаста Роберта Шеклі. Автор отримав світову славу саме за такі незвичайні твори і майстерність слова. Наприклад беручи перше в книзі оповідання "Запах думки", котре дуже популярне у читачів. Назва на перший погляд видається дуже дивною, але все виявляється насправді зрозумілим. Автор описує тварин на невідомій планеті, котрі замість звичних чуттів навколишнього світу мали телепатичні здібності. І саме так бачили і…
Читати на YakabooЗапах думки Ця книга для тих, хто обожнює фантастику, космічні подорожі та невідомі світи та планети. До книги увійшло три оповідання :"Запах думки", "Заборонена зона", "Остання зброя". Оповідання "Запах думки". Поштовий корабель - 243 зазнав пошкодження і вибухнув. Але Лерою Кліві вдалося врятувати пошту і самого себе. Він висадився на кисневу планету 3-М-22. Кліві має рятувати себе, своє життя, і не забути пошту. Коли Кліві роздивився він побачив дивні істоти, ніби і земні тварини, але…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!