Машині поклоняються. Жерці, які служать їй від народження, не стільки здатні бачити майбутнє, скільки зазирають у минуле. Її передбачень чекають з острахом, намагаючись розгадати знаки, які вона посилає. У постапокаліптичному світі роману Дарії Піскозуб людство знову живе в племенах, які воюють одне з одним за виживання, а загадкова Машина - все, що лишилося від цивілізації. Хтось хоче її олюднити, хтось бореться проти неї, але вона вічна і, здається, спроможна знищити те, що мала би оберігати… Жанр технофентезі порівняно новий для української літератури, і це робить книжку Дарії унікальною. Постапокаліптичний світ, витворений авторкою, має свій лексикон, і список цих неологізмів можна знайти у глосарії наприкінці роману. Наприклад, там є слово "серцевир" - красиве й із досить непростим значенням.
10/10
Дурію з наукової фантастики і фентезі і розумію що це саме "та" книга, коли при прочитанні в голові одразу - "по цьому нетфлікс має зняти серіал". Постапокаліпсис нашої з вам можливої реальності, а не примха уяви ЗА ЩО авторці хвала й пошана, бо всяка грибна пошесть і ядерні війни, дякую, але банально. Пишу відгук вже після прочитання 2-ох книг і без сумнівів рекомендую, благословляю і закликаю читати. ЧЕКАЮ НА 3 Книгу.
Вогінь!
Мені книга сподобалась. Спершу було трохи важко вʼїхати у механіку роботи ткацтва і сенс існування машини, але під кінець якось склалось усвідомлення. Події розгортаються дуже динамічно і цікаво, тільки-но знайдеш одну загадку і почнеш думати, що воно таке - одразу зʼявляється щось нове і так до самого кінця!
Не виправдала очікувань
Не осилила, дуже складно читати, взагалі картинка не складається. Коли читала опис книги склалося враження, що має бути щось класне і гідне, але ні...
Пафосний пафос і крута ідея, яку вбили
Я не знаю, що останнім часом сталося із українськими фантастами, але це вже край. Я, чомусь, надіялася, що хоч Піскозуб мене витягне із стану критичного "щозваминетак" і фейспалму, але ж ні.
Я очікувала (причому справедливо, проглянувши анотацію і пости самої авторки про своє творіння, спираючись на блаженні огляди букблогерів), що це буде крута фантастика у світі плюс-мінус стімпанку, змішаного з кіберпанком у постапокаліптичному сетінгу, де магія…
Не змогла подолати
Дарія Піскозуб - Машина. Купуючу цю книгу я повелась на обкладинку (окремий реверанс в сторону дизайнерів видавництва Віват) та передмову. Мені привиділось якесь технофентезі з мотивами шаленого Макса. Драйвове, шалене, послідовне та дике. Але ніт. Є автори котрі вводять в свій світ читача відразу - беруть як шкодливе кошеня і отак гряц і ти вже там. Але різниця в тому, що буває читаєш і насолоджуєшся тим, що ти починаєш розуміти де ти, що ти і як все працює. А є читаєш, і…
Машина - це Бог?
Ця книжка зламала мені мозок!
⠀
Я сама винна - треба було обдивитися спершу її всю і знайти словник понять, а не читати одразу, здогадуючись значення термінів по ходу оповіді. Не повторюйте моїх помилок, буде легше.
⠀
"Машина" - це фентезі, перша частина твору, тому перед читачем постає знайомство з абсолютно новим світом. Це знайомство дуже поступове і з несподіваними поворотами: не завжди те добро, що здається добром, і навпаки.
⠀
Події відбуваються у майбутньому, а…
МАШИНА
Я упереджено ставилася до технофентезі і завжди уникала цей жанр, впевнена, що він мені не сподобається. Але коли почула про "Машину" Дарії Піскозуб, то не змогла пройти повз. Це ж наше рідненьке, як можна таке проґавити? Виявилося, що книга не тільки в жанрі технофентезі, як бонус це ще й постапокаліпсис. Цивілізація зникла, на її руїнах з'явилася нова, з великим божеством на ймення Машина. В цьому світі існує три великих племені - Катакла, Триданка, Цембенга. На чолі кожного з них…
Winter Is Coming
Коли в Альберта Ейнштейна запитали про те, якою зброєю людство воюватиме у Третій світовій війні, він відповів, що не знає, але зазначив, що в Четвертій світовій основною зброєю будуть палиці та каміння. Іншими словами, науково-технічний прогрес має свою межу, переступивши яку, людство знищить всі надбання цивілізації та в кращому випадку повернеться до первіснообщинного ладу й буде змушене починати все спочатку. Здається, дещо схожий сценарій описаний в дебютному романі Дарії…
Магія та штучний інтелект на рештках світу
Більшу частину книги історія важко залазила мені в голову, бо я не могла сприйняти природу місцевих чарів. Не могла зрозуміти, як це відбувається. Але якоїсь миті я просто визнала, що 1. так, це фентезі, тут є магія; 2. так, місцевий суперкомп’ютер зі штучним інтелектом теж використовує цю магію. Технології і чари в одному флаконі? Так, це дуже незвично, але чому б ні…
ПЛЮСИ:
+ Всі ниточки історії сходяться в один візерунок. Загалом тут задіяно десь…
Такий собі голлівудський блокбастер
Що хочу сказати про цю книгу. Читати її доволі легко, до того ж вона захоплива. Я наприклад прочитала її за день, але це була неділя, тож я мала на це час. Мені книга здалася схожою щось на кшталт Дівиргента або Той що біжить лабіринтом, або наприклад Шаннари, насправді схожих книг доволі багато і мені здається що авторка надихалася ними. А ще це трохи схоже на якийсь голлівудський блокбастер, дуже багато усього стається, багато екшену і завдяки цьому деякі…
10/10 Дурію з наукової фантастики і фентезі і розумію що це саме "та" книга, коли при прочитанні в голові одразу - "по цьому нетфлікс має зняти серіал". Постапокаліпсис нашої з вам можливої реальності, а не примха уяви ЗА ЩО авторці хвала й пошана, бо всяка грибна пошесть і ядерні війни, дякую, але банально. Пишу відгук вже після прочитання 2-ох книг і без сумнівів рекомендую, благословляю і закликаю читати. ЧЕКАЮ НА 3 Книгу.
Читати на YakabooВогінь! Мені книга сподобалась. Спершу було трохи важко вʼїхати у механіку роботи ткацтва і сенс існування машини, але під кінець якось склалось усвідомлення. Події розгортаються дуже динамічно і цікаво, тільки-но знайдеш одну загадку і почнеш думати, що воно таке - одразу зʼявляється щось нове і так до самого кінця!
Читати на YakabooНе виправдала очікувань Не осилила, дуже складно читати, взагалі картинка не складається. Коли читала опис книги склалося враження, що має бути щось класне і гідне, але ні...
Читати на YakabooПафосний пафос і крута ідея, яку вбили Я не знаю, що останнім часом сталося із українськими фантастами, але це вже край. Я, чомусь, надіялася, що хоч Піскозуб мене витягне із стану критичного "щозваминетак" і фейспалму, але ж ні. Я очікувала (причому справедливо, проглянувши анотацію і пости самої авторки про своє творіння, спираючись на блаженні огляди букблогерів), що це буде крута фантастика у світі плюс-мінус стімпанку, змішаного з кіберпанком у постапокаліптичному сетінгу, де магія…
Читати на YakabooНе змогла подолати Дарія Піскозуб - Машина. Купуючу цю книгу я повелась на обкладинку (окремий реверанс в сторону дизайнерів видавництва Віват) та передмову. Мені привиділось якесь технофентезі з мотивами шаленого Макса. Драйвове, шалене, послідовне та дике. Але ніт. Є автори котрі вводять в свій світ читача відразу - беруть як шкодливе кошеня і отак гряц і ти вже там. Але різниця в тому, що буває читаєш і насолоджуєшся тим, що ти починаєш розуміти де ти, що ти і як все працює. А є читаєш, і…
Читати на YakabooМашина - це Бог? Ця книжка зламала мені мозок! ⠀ Я сама винна - треба було обдивитися спершу її всю і знайти словник понять, а не читати одразу, здогадуючись значення термінів по ходу оповіді. Не повторюйте моїх помилок, буде легше. ⠀ "Машина" - це фентезі, перша частина твору, тому перед читачем постає знайомство з абсолютно новим світом. Це знайомство дуже поступове і з несподіваними поворотами: не завжди те добро, що здається добром, і навпаки. ⠀ Події відбуваються у майбутньому, а…
Читати на YakabooМАШИНА Я упереджено ставилася до технофентезі і завжди уникала цей жанр, впевнена, що він мені не сподобається. Але коли почула про "Машину" Дарії Піскозуб, то не змогла пройти повз. Це ж наше рідненьке, як можна таке проґавити? Виявилося, що книга не тільки в жанрі технофентезі, як бонус це ще й постапокаліпсис. Цивілізація зникла, на її руїнах з'явилася нова, з великим божеством на ймення Машина. В цьому світі існує три великих племені - Катакла, Триданка, Цембенга. На чолі кожного з них…
Читати на YakabooWinter Is Coming Коли в Альберта Ейнштейна запитали про те, якою зброєю людство воюватиме у Третій світовій війні, він відповів, що не знає, але зазначив, що в Четвертій світовій основною зброєю будуть палиці та каміння. Іншими словами, науково-технічний прогрес має свою межу, переступивши яку, людство знищить всі надбання цивілізації та в кращому випадку повернеться до первіснообщинного ладу й буде змушене починати все спочатку. Здається, дещо схожий сценарій описаний в дебютному романі Дарії…
Читати на YakabooМагія та штучний інтелект на рештках світу Більшу частину книги історія важко залазила мені в голову, бо я не могла сприйняти природу місцевих чарів. Не могла зрозуміти, як це відбувається. Але якоїсь миті я просто визнала, що 1. так, це фентезі, тут є магія; 2. так, місцевий суперкомп’ютер зі штучним інтелектом теж використовує цю магію. Технології і чари в одному флаконі? Так, це дуже незвично, але чому б ні… ПЛЮСИ: + Всі ниточки історії сходяться в один візерунок. Загалом тут задіяно десь…
Читати на YakabooТакий собі голлівудський блокбастер Що хочу сказати про цю книгу. Читати її доволі легко, до того ж вона захоплива. Я наприклад прочитала її за день, але це була неділя, тож я мала на це час. Мені книга здалася схожою щось на кшталт Дівиргента або Той що біжить лабіринтом, або наприклад Шаннари, насправді схожих книг доволі багато і мені здається що авторка надихалася ними. А ще це трохи схоже на якийсь голлівудський блокбастер, дуже багато усього стається, багато екшену і завдяки цьому деякі…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!