Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Повість «За сестрою» створена на основі історичних матеріалів з часів татарських
нападів на українські землі. В центрі — захоплююча історія юного Павлуся,
молодшого сина з козацького роду Судаків, який порятував від татарського полону
свою сестру Ганнусю.
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Про поклик рідної крові Читаю твори сучасної шкільної програми разом із дітьми. В оповіданні йде мова про часи, коли наша багатостраждальна земля, країна Україна зазнавала варварських татарських набігів. Коли нищилися мальовничі села, й татарські мечі та списи вирізали цілі родини, грабували та палили їхнє майно. Проте на допомогу селянам приходили відважні славні козаки, й починалася запекла боротьба. В книзі автор розповідає найбільше про хлопця-підлітка, який готовий життя віддати, аби…
Читати на YakabooЗа сестрою Даний твір входить у шкільну програму і не дарма. Адже повість Чайковського наглядний приклад того, якими мають бути стосунки між рідними людьми. Відданими. Брат і сестра - нерозлучними. Почуття й емоції - справжніми й щирими. Павлусь - відважний хлопчина, що з усіх сил намагається врятувати свою Ганнусю. Протягом твору ми спостерігаємо його дорослішання як у фізичному, так і у моральному плані. Я вважаю, що саме на таких творах може виховатись патріотичний народ, що найвище цінує…
Читати на YakabooЦікаво, цікаво... Вирішила я, значить, повну версію "За сестрою" прочитати. Задавали нам по літературі, та скорочують в тих підручниках зазвичай так, що ледь не плакати хочеться. Купила електронну версію. Книга, звичайно, класна, читати легко, нудьгувати не встигаєш, козацтво теж порадувало, але за душу не надто заціпило. Чи то через те, що автор не був профі-письменником, чи ще через що, проте вже як є. Кожному своє, звісно. Та про козаків читати цікаво, ой цікаво було! Що ж до самого…
Читати на YakabooЦікаво, цікаво.. Книжка хороша, претензій до неї нема. Хвилює лише, що електронний варіант підозріло короткий. 117 сторінок, хоча Гугл каже, що в книзі сторінок 200 з гаком. До того ж, в книзі є помилки, і це вже помилка не автора, як мені здається, а редакторів. Такоє. В будь якому разі, можу й про книжку дещо сказанути ще: хоч дочитала я не до кінця поки що, але подобається, звісно.) Правда, якось надто багато слів, підозріло схожих на русиянізми. Та то нічого. Лише хочу сподіватися, що це…
Читати на YakabooЧитається на одному диханні Пригодницька історична повість випадково попала до рук, оскільки була в програмі 7-го класу моєї дитини. Захоплива, легко читається. Вдало і соковито описані характери героїв, з співчуттям - події нападу татар на село, захоплення полонених, поневіряння і історія хлопця, який дав собі слово любою ціною визволити рідну сестру з полону. Через страхи і радості, війну і зустрічі, сльози і смерті, полонення і вивільнення, автор спокійно і невтомно проводить думку: "Будь…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!